EOS VS Balmi: lipbalsems

SAMSUNG CSCBalmi, de welbekende look-a-like van de originele EOS lipbalm. Wat zijn de fijnste overeenkomsten, maar tegelijkertijd de grootste verschillen? En welke is mijn favoriet?

SAMSUNG CSCOm goed te kunnen oordelen heb ik twee dezelfde ‘smaken’ gekozen, namelijk de aardbei variant. Aardbei is toch wel een van de meest gekozen smaken allertijden. Zelf vind ik kokosnoot ook altijd heerlijk, maar deze kon ik van EOS niet vinden in de winkel op dat moment, dus besloot ik maar voor deze te gaan.

De EOS lipbalm is veel boller, veel groter. De geur is veel sterker! Hij is veel zoetiger dan de Balmi-variant en ruikt dan ook sterker naar echte aardbeitjes. Daarentegen heeft de Balmi meer een geur die ik zou omschrijven als aardbei-vanille achtig. Hij is minder sterk en ik vind hem wat chemischer ruiken. Dit laatste komt eigenlijk doordat ik natuurlijk de EOS ernaast heb, welke heel sterk ruikt. De Balmi heb ik namelijk al veel langer in mijn bezit en deze vond ik voordat ik de EOS had ook super lekker. Puur omdat ik nu de andere er ook bij heb, vind ik hem gewoon minder.

SAMSUNG CSC

De substantie lijkt hetzelfde, hoewel je wel kleurverschil ziet. De EOS is geler dan de Balmi, maar daar blijft het qua het zicht ook bij. Aangebracht is de EOS veel dikker dan de Balmi, waardoor hij lekkerder op zijn plek blijft. Nu moet je niet denken dat hij ook plakkerig is; alles behalve! De Balmi daarentegen is super glad en je krijgt al gauw veel op je lippen. Mijn haren blijven altijd aan mijn mond plakken hierdoor, wat ik erg vervelend vind. Maar, los daarvan, de Balmi geeft je wel degelijk lekkere zachte lippen. Ook de EOS geeft dit fijne, gewenste effect.

Conclusie: hou je van super zoet en niet te opvallend op je lippen, ga dan voor de EOS lipbalm. Hou je liever van een wat gladdere substantie welke wat minder sterk ruikt, maar desondanks wel een fris en lekker zoetig geurtje heeft? Ga dan voor de Balmi variant! Ikzelf zou voor EOS lipbalm gaan, maar ik heb ze allebei al, haha! Ik pak deze gewoon veel sneller en laat de Balmi vaak liggen.

De Balmi €4,95 en is te verkrijgen bij de Douglas en de EOS lipbalm is niet te verkrijgen (zover ik weet) in Nederland, ten minste, niet in een winkel. Je kunt altijd online bestellen!

3 Comments on EOS VS Balmi: lipbalsems

 1. Janice
  6 september 2014 at 12:17 (5 jaar ago)

  Volgens mij is EOS lipbalm voor iets van een €8 – €9 te koop bij Urban Outfitters. Nou, dat was hij toch de laatste keer dat ik er was. :)

 2. Mandy
  16 september 2014 at 21:19 (5 jaar ago)

  Leukk en goed revieuw!! :))
  Ik heb ook een Balmie gehad en ik ga binnen kort een EOS kopen! :)

 3. Merle
  10 augustus 2015 at 22:24 (4 jaar ago)

  Smaakt eos sterk en welke is het lekkerst ? Ik wil ook eos kopen!

Leave a Reply