Tips tegen statisch haar ❅

wMet de dag wordt het kouder in ons kikkerlandje, wat veel nadelige gevolgen heeft. Het gaat namelijk vriezen, bah. Ik vind sneeuw wel leuk hoor (voor een dagje of twee), daar niet van, maar waar ik echter mee zit is het volgende issue: statisch haar. Eigenlijk veel algemene tips, maar toch kende ik er een paar niet — en wellicht sommige van jullie ook niet. Kijk maar snel verder! 

Laatst zat ik in de les wiskunde mijzelf te ergeren aan mijn haar — het vloog alle kanten op. Het meisje wat naast mij zat kreeg dit door en gaf me de tip om na het wassen van mijn haar in de douche, mijn haar nog even na te spoelen met bodylotion. ‘Bodylotion? Wat!?’ vroeg ik aan haar, waarop ze antwoordde dat ze dit elke dag doet rondom deze periode van het jaar. Zo gezegd, zo gedaan — ik ging ‘s avonds meteen douchen en volgde de tip op. Helaas, de volgende ochtend bleek mijn haar echter nog net zo statisch te zijn als de dag ervoor en het leek nog op een ergere ‘bad hair day’ dan ik had verwacht. Niet voor herhaling vatbaar, jammer. Wel was ik benieuwd naar tips die wel zouden helpen, dus ging ik op onderzoek uit. Na wat testen en uitvogelen ben ik dan op een aantal serieus werkende leuke hulpmiddelen gekomen om mijn o zo spastische haar gewoon on-statisch (kan dat? haha) te maken. Deze tips wil ik graag met jullie delen!

❅ 1: Om te voorkomen dat je kleding statisch wordt, zijn er speciale droogtrommeldoekjes te koop. Deze doekjes kun je ook gebruiken om je haar anti-statisch te maken, en daarnaast het laat ook je kleding en haar lekker ruiken (pluspunt!). Wrijf met een doekje over je haar en je statische haren verdwijnen als sneeuw voor de zon (haha).

❅ 2: Een klassieker: draag geen synthetische kleding. Zo simpel als dat. Het is van zichzelf al statisch dus het verergert ons huidige probleem alleen al. Laat staan met de kou erbij, dat is gewoon een no-go.

❅ 3: Spuit wat haarlak van een mildere factor op je haarborstel en ga daarmee je haar kammen. Dit zorgt ervoor dat je haar gewoon mooi in model blijft zitten. Dit kun je ook altijd nog bijwerken door een borstel(tje) en een haarspray(tje) in je tas mee te nemen, yeey.

❅ 4: Je kunt ook kiezen om een vocht inbrengend haarmasker te gebruiken, gezien het statische haar-effect tenslotte komt door de droogheid van de lucht wat dus weer door de kou veroorzaakt wordt. Dit is echter niet een alledaags iets, dus dit kun je bijvoorbeeld eens in de twee weken doen.

❅ 5: Haarcrème of haarglans inbrengen is ook een optie, maar deze gebruik ik zelf liever niet aangezien ik dun haar heb. Doordat ik dunner haar heb ziet het er al gauw vettig uit als ik een crème, glans, serum of wat dan ook gebruik. Voor meiden met dikker haar: give it a try! Ik ben benieuwd of dit werkt! Ik heb natuurlijk gelezen van wel, anders vertel ik het jullie niet, maar ik vind het leuker om het van mijn lezeressen te horen!

Nou winter, kom maar op. Met deze handige tips kan ik mijn haar wel weer aan! Maar blijf maar niet te lang, want ik hou meer van het lekkere zonnetje! Ja, ik ben echt een zonnevreter. Dit waren mijn tips. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad en tot morgen!

❅ Wat doe jij tegen statisch haar? ❅ 

3 Comments on Tips tegen statisch haar ❅

Leave a Reply