Tutorial: Smokey Eyes Set look – Catrice

SAMSUNG CSC

In mijn afgelopen ”mini’ shoplog’ blogpost heb je hem misschien al voorbij zien komen: de Smokey Eyes Set van Catrice (€2,50 bij de Kruidvat). Daar beschreef ik al dat ik hem vandaag zou reviewen en gebruiken voor jullie en dat ga ik nu dan ook doen, yeey.

SAMSUNG CSCIk ga jullie nu stap voor stap laten zien hoe ik deze leuke set gebruikt heb. Kijk maar mee!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Als eerste gebruik ik uiteraard een oogschaduw basis. Dit zorgt er namelijk voor dat de kleuren duidelijker worden en dat de hele oogschaduw look veel langer blijft zitten. Ik heb de Eye Shadow Primer Potion (Original) van Urban Decay gebruikt.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC Breng de eerste kleur (de lichtste) over je hele ooglid aan.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC Neem de tweede kleur (een tintje donkerder dan de lichtste kleur) en breng deze vanaf halverwege je ooglid tot je V-hoek aan.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC Vervolgens neem je de derde kleur (de een na donkerste van het palette) en deze breng je op je buitenste ooglid aan.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC Daarna neem je de laatste kleur (de donkerste) en deze breng je in je arcadeboog aan. Ook breng je de donkerste kleur onder je waterlijn aan (onder je onderste wimperlijn) zodat je het donkere smokey eyes effect creëert. Nadat je deze kleuren heb aangebracht, ga je alles blenden met elkaar (ofwel mengen met een kwastje). Dit heb ik op deze foto al gedaan.

Ik heb op mijn waterlijn oogpotlood aangebracht en dit wat uitgevaagd naar beneden. Ook heb ik eyeliner op mijn wimperrand aangebracht en mascara opgedaan. Verder heb ik foundation gebruikt, een donkerder kleurige blush (ook van Catrice, zie hiervoor ook mijn vorige shoplog) omdat mijn ogen al heftig zijn in verhouding en ook om die reden heb ik een nude-kleurige lipstick aangebracht van het merk Too Faced (kleur: nude beach). Je wilt tenslotte geen opgemaakte barbiepop worden (tenminste, ik niet, haha). Dit is mijn uiteindelijke look geworden:SAMSUNG CSC

Dit palette had ik meegenomen omdat hij in de aanbieding was – hij ging van €5,- naar €2,50. Mijn verwachtingen waren niet zo hoog, maar het tegendeel bleek. Ik vind de kleurtjes van het palette best mooi, vooral omdat het zo zacht is – maar wel degelijk sprekend. Echter denk ik als ik ‘Smokey Eyes’ hoor wel aan een heftige donkere ooglook, wat ik dus bij dit palette niet echt tot zijn recht vindt komen. Hierdoor heb ik dan ook besloten om een dikkere lijn eyeliner aan te brengen. Maar alles bij elkaar gezien ben ik tevreden met mijn nieuwe aanwist, en al helemaal als ik naar de prijs kijk! Het is geen miskoop geweest.

♥ Maak jij wel eens een smokey eye look? Welk merk gebruik jij hiervoor? ♥

7 Comments on Tutorial: Smokey Eyes Set look – Catrice

  1. Denise
    24 januari 2014 at 10:10 (5 jaar ago)

    Mooie look heb je gemaakt en ook erg goed uitgelegd ! X Denise

Leave a Reply