Vakantie Groetjes

20140731_095332Zo, dàt was een tijdje geleden! Op 10 mei 2014 plaatste ik mijn laatste berichtje hier, welke over de laatste dag van mijn trip in New York ging. Het werd namelijk echt een beetje boel hectisch vanaf dat punt.. Ik kwam er gewoon niet meer aan toe en moest veel van mijn dagelijkse bezigheden schrappen, prioriteiten stellen. Ik zal jullie uitleggen waarom, maar één ding is zeker: het was het honderdmiljoen procent waard.

Het laatste blok van school (in mijn geval 4 HAVO) was begonnen en ik wist wat mij te wachten stond: toetsen, toetsen en nog eens toetsen. Ik was het afgelopen half jaar zó vaak ziek thuis gebleven, door mijn spastische darm syndroom, waardoor ik gewoon ontzettend veel gemist had. Ik wist als geen ander dat dit wel allemaal ingehaald moest worden, en zo werd de druk dan nog even extra hoog toen ik al gauw merkte dat dat syndroom niet zo een twee drie weg was. Ik moest nu gewoon doorzetten, er was geen andere keuze — blijven zitten wilde ik ten slotte niet nog een keer meemaken.

Van de 9 resterende weken, gingen de eerste 3 zo voorbij. Wel enkele toetsen ingehaald, maar in combinatie met wat er voor die datums zelf al gepland stond, werd het al vrij veel, dus besloot ik het merendeel naar het einde van het jaar te verschuiven. Niet zo’n slim plan, maar dat wist ik ook nog niet, op dat moment.

Er waren nog 6 weken school over, wanneer ik gevraagd werd om mee te gaan reizen voor drie weken met vriendinnen. Woah — wie wil dat nou niet? Meteen ben ik gaan kijken wat de mogelijkheden waren, maar kwam al snel tot de ontdekking dat ik nog maar 6 schooldagen over zou hebben om, ja werkelijk, 3 tot 4 toetsen per dag te moeten maken. Waar haal ik de tijd vandaan om dat alles te leren? Zou school me überhaupt wel laten gaan? Echter liet ik dit niet in de weg staan, zou ik dat stomme syndroom mij een leuke reis laten afnemen? Nee! Dat is het totaal niet waard, ik wil mee en ik ga ervoor knokken. In overleg met school kreeg ik toestemming en zo zat ik dan als een die-hard study nerd dagelijks te leren. De week ging traag, maar achteraf was hij toch wel best snel omgevlogen. Het was spannend, want de rapport vergaderingen zullen pas binnen een paar weken plaatsvinden en zo heb ik dan ook geen idee of ik wel over ben, na dat half jaar verpest te hebben. Spannend was het, dat zeker, maar gedaan is gedaan en ik kon nu niks meer veranderen. 

Tijd voor deze reis, waar ik zo erg naar uit keek! Ik ga er nog niks over loslaten, maar ik verzeker je dat je binnenkort alles erover kunt horen en zien. Ik kan je wel verklappen dat ik erg jaloers op mij geweest zou zijn als ik mijzelf niet was. Het echt een toffe maar ook zeer unieke ervaring welke ik voor geen goud (of toets, haha!) gemist zou willen hebben. En als klapper op de vuurpeil kreeg ik nog een telefoontje tussendoor dat ik over was naar mijn laatste jaar, het 5 havo examenjaar.

Toen kwam ik terug, na 3,5 weken. En toen? Ik ben de dag van terugkomst nog mijn boeken wezen inleveren op school, dat was mooi getimed. Terug naar huis, even naar de sportschool — wat had ik dat gemist zeg! Even lekker zweten, haha. Met m’n hond naar het strand, met m’n beste vriendin naar de stad en even wat boodschappen halen. Maar.. Niet teveel booschappen! Want mijn vakantie naar Spanje is geboekt en ik vertrek over 6 dagen naar Torremolinos, in Malaga! Woohoo!

Tot zover, ik lig hier nu al 3 weken, lekker in de zon, bruin te worden! Even rust is wel goed zo, na deze hectische afgelopen paar weken.. Wat zeg ik? Eigenlijk een hectisch afgelopen jaar. Zo vaak stress gehad door de darmaandoening die ik heb, waardoor ik weer school mistte, en daardoor ook weer minder goed presteerde; om mijn levensstijl erop aan te passen, qua voeding en sport; dan vergeet ik nog bijna mijn baan te vernoemen, waar ik ook wekelijks tot wel 4 keer aanwezig was. Maar vooral de laatste aantal weken, waarin ik zoveel heb geleerd en mijn best heb gedaan, waarna ik in spanning zat te wachten of ik over was. En de reis zelf, er was geen enkele dag waarop we niks beleefd hebben. Now it’s relax-time!

1405088373242

Zodra ik weer terug ben in Nederland, begin ik met een Personal Trainer zodat ik zeker weet dat ik alles in een goed ritme heb voor mijn lichaam, zodat ik niet terugval in het ritme van afgelopen jaar. Ziek thuis liggen is echt geen pretje en daarnaast mis je gewoon heel veel wat je nodig hebt (zeker dit examenjaar!). Dit is mijn leven in de afgelopen 3 maanden, wow.

Of ik dagelijks iets plaats, kan ik nog niet garanderen. Dit komt door het internet wat ik hier heb, of beter gezegd: wat ik hoop te hebben. De ene keer pakt mijn laptop hem wel, de andere keer niet.. Beetje jammer, maar zo kom ik dan ook wel weer echt meer tot rust dan wanneer ik altijd internet tot mijn beschikking heb, haha!

Tener unas buenas vacaciones!

X Lincey

Leave a Reply